Zelfgecreëerd lijden

Het klinkt misschien belachelijk dat iemand ‘het lijden’ zou willen creëren. En toch zijn er momenten dat jouw emotionele lichaam in een staat van lijden gaat en dat er een verbeeldende reden is voor het lijden, in plaats van wat werkelijk aan de hand is in het moment wat je ervaart.

Je voelt je misschien gestresst, je maakt je zorgen of je voelt een gevoel van struggle over hoeveel je nog moet doen.

Toch in het nu moment is er maar één ding dat je hoeft te doen.

Een simpel voorbeeld hiervan is het volgende:

Het kan zijn dat dit moment, van jezelf overweldigd voelen, gebeurt vlak voordat je gaat slapen doordat je denkt aan alles wat je nog moet doen. Dit creëert een gevoel van zelfgecreëerd lijden terwijl het enige wat je hoeft te doen is rusten en slapen en jezelf weer opladen. En toch zijn mensen hier zo goed in geworden om ‘het lijden’ te creëeren door het ‘moeten’ wat ze zichzelf opleggen en verbinden aan het leven.

Wat zelfgecreëerd lijden voor jou ook betekent beslis gewoon in je geest, in jouw eigen zijn, of je door wilt gaan met het manifesteren van lijden of dat je ervoor kiest om in verbinding te zijn met het gevoel van tevredenheid, voldoening en rust. Weet dat het ‘moeten’ vaak slechts een aardse collectieve overtuiging is.

Er is iets met lijden wat een bepaalde waarde draagt in de oude visie op het menselijke bewustzijn. Het wordt namelijk gezien als een waarde zodra iemand veel obstakels heeft overwonnen, iemand die zichzelf kapot werkt tot op het bot en alle kansen heeft gepakt en dit heeft gemeesterd. Het wordt gezien als een waarde als iemand veel heeft bereikt door veel te doen en door veel stress.

Er bestaat het idee dat als jouw verlangens op magische wijze zouden manifesteren in je leven dat ze dan minder waardevol zouden zijn dan als je er heel hard je best voor moet doen, dan als je er eerst voor zou moeten lijden.

Er is een keuzemoment of beter gezegd een vrije wil moment waarin je de mogelijkheid hebt om te zeggen: is dit waarheid voor mij? Geloof ik dat? Geloof ik dat dit waardevol is om vreugde, blijdschap, liefde, gezondheid, voeldoening en overvloed moeiteloos te ervaren? Of geloof ik dat het meer waardevol vol is als ik zou lijden?

Ik kan je vertellen er zijn twee verschillende wegen welke naar dezelfde bestemming leiden en het is aan jou welke keuze je maakt.

De dingen die jij verlangt komen vanuit een plaats in jou welke direct gerelateerd is aan groei en verbinding met wat jij verlangt.

Het hebben van wat jij verlangt is geen ‘misschien’. Het is een gegeven.

Het hebben van wat jij verlangt is geen ‘mogelijkheid’. Het is onvermijdelijk.

Welke weg neem jij om te zijn waar je wilt zijn? De ene weg heet lijden en de andere weg heet verbinding, moeiteloosheid en resonantie.

Je kunt iets creëren op twee manieren: je kunt iets creëren met veel moeite of je kunt iets creëren met jouw multidimensionale lichaam, vanuit je eigen aspect dat de creator is.

Jij bent een wezen van creatie met het natuurlijke instinctieve bewustzijn en de expressie van oneindige mogelijkheden.

Dat wat jij zoekt, zoekt jou.

Liefs, Ilona